Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Suhonen om karaktärsmordet på Åsa Linderborg

Publicerad: 29 september 2015, 10:55

Daniel Suhonen ger svar på tal.

Foto: Sara Appelgren.

Åsa Linderborg menar att Daniel Suhonen svek henne och Aftonbladet på Bokmässan. Nu slår han tillbaka genom ett rejält angrepp på henne som kulturchef: "När det blir en fight måste man förklara vad det handlar om".


Ämnen i artikeln:

Håkan JuholtExpressen KulturDaniel SuhonenÅsa LinderborgAftonbladetBokmässan

Åsa Linderborgs svavelosande text om Daniel Suhonens och Håkan Juholts svek på Bokmässan har varit en mediesnackis under tisdagen. Nu har han svarat med en rejäl drapa i Expressen Kultur, där han numera är medarbetare.

En stor del av texten ägnas åt att beskriva tiden då Suhonen skrev för Aftonbladet Kultur, och den bittra eftersmaken han fick av hennes ledarskap.

"Kanske borde jag vara arg. Eller ledsen eller rädd nu när denna gigantiska kulturredaktör attackerar mig, hon som så sent som i augusti kallade mig för sin "lillebror". Men sorgen över vem Åsa Linderborg är, hennes bristande reella solidaritet och krav på underkastelse har för länge sedan tömt mina känslodepåer. Ensam tronar hon högst upp på sitt ideologiska skyttevärn. Överskuggad av ingen. Så vass penna. Så få segrar. Det som borde ha varit ett drivhus för radikala idéer förvandlades till ett fängelse".

Det känns som att du har laddat på den här texten länge?
– Nej, inte alls. Jag skrev den i morse efter att jag läst hennes text, säger Daniel Suhonen.

Att han och Håkan Juholt höll sitt samtal i Expressens monter istället för hos Aftonbladet var en konsekvens av Åsa Linderborgs ton, menar han. Beslutet att inte ställa upp var den tidigare S-ledarens och togs på plats.
– Jag fick ett sms där jag beordrades att förklara för Juholt att han inte skulle få något inträde. Jag ville gå dit ändå, och hade kunnat betala för honom. Men det handlade inte om det utan om själva tonen. Vi var deras gäster, och han har inte skrivit någon bok eller tjänat några pengar på den. Han var egentligen inte så sugen på att göra det, men jag hade peppat honom till det. När Åsa Linderborg sedan hade den attityden tippade det över för honom.

I sin text förklarar han att han sedan styrde upp samtalen hos Expressen och Leopard Förlag istället, eftersom de båda ändå var på Bokmässan för att för första gången tillsammans prata om "Partiledaren som klev in i kylan".

Daniel Suhonen började på Expressen Kultur i februari, och har inte tidigare varit kritisk mot sin förra arbetsgivare.
– Jag har inte varit arg på dem. Som alltid när man jobbar ihop med någon så knakar det ibland, men jag trivdes bra på Aftonbladet. Att jag bytte till Expressen handlade om att jag fick en friare och roligare roll. Men när det blir en fight måste man förklara vad det handlar om; att det finns ett större problem.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.