Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sundevall till attack på TV4:s ledning

Publicerad: 28 september 2009, 14:15

Han var ett av nyckelvittnena i rättegången mot Trond Sefastsson som fälldes för mutbrott. Nu trycker han till än en gång mot sin tidigare uppdragsgivare. ”Ingen slump att helikopterföraren arbetade åt TV4”, är rubriken på journalisten Dick Sundevalls debattinlägg på Newsmill.


Ämnen i artikeln:

NewsmillTV4Helikopter

Dick Sundevall, journalist och författare. Foto: Cato Lein

Dick Sundevall var själv ett av nyckelvittnena i rättegången mot Trond Sefastsson som fälldes för mutbrott förra året, för att ha agerat som journalist på TV4 när han tog ett uppdrag som jurist.

Sundevalls egen roll var omtvistad. Försvaret anklagade honom för att lurat Sefastsson i en fälla och för att försöka sälja avslöjande material till TV4. Domen har överklagats.

Sundevall uttryckte redan då misstro mot TV4:s ledning. Och när nu en helikopterpilot med koppling till just TV4 anhållits för sin roll i rånet på G4S i Västberga är han inte förvånad.
Dick Sundevall målar med bred pensel när han i en debattartikel på Newsmill kritiserar både polis och TV4 för sitt agerande och för hur de skött kommunikationen.

När det gäller TV4:s roll skriver Dick Sundevall:
”Därtill kommer TV4 in i bilden – vilket vi har fått vänja oss med. Är det inte en av deras mest framträdande reportrar som blir dömd för mutbrott så är det någon annan framträdande chef som går på en gangsterledares begravning. Alternativt någon tonåring som "ska knäckas" i en talangtävling. Eller också får vi inifrån TV4-huset höra förvånade kommentarer när en av de högsta cheferna visar sig vara den som ordnade stripporna och fixa haschet till festerna när han läste statskunskap.”

Enligt Sundevall kände flera chefer på TV4 till att helikopterföraren hade missbruksproblem, men valde att bortse från dem.

Samtidigt skriver Sundevall att han inte har några stora förhoppningar på att TV4:s ledning kommer ta några intryck av den senaste händelsen.
Han skriver:
”Och på TV4 då? Vad kommer att hända där? Garanterat ingenting. Den nuvarande ledningen har aldrig tillstått det minsta lilla fel, så allt kommer att fortsätta som vanligt - tills TV4:s styrelse en dag fått nog.”

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

NewsmillTV4Helikopter

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.