Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Superhjälten ska rädda Oscars

Publicerad: 15 december 2008, 06:54

Nu tar Oscarsgalan till en X-men för att få upp tittarsiffrorna. Vid galan i februari nästa år ersätter Hugh ”Wolverine” Jackman Jon Stewart som värd för filmgalan.


Hugh Jackman är mest känd för sin roll som Wolverine. Nu ska han leda Osacarsgalan.

Den tv-sända galan har haft problem med tittarsiffrorna de sista åren. Förra året när Comedy Centrals Jon Stewart var värd var siffrorna de sämsta sedan 1969.

Därför byter Walt Disney, som håller i tv-sändningarna, helt stil och sparkar ut komikerna från galan och sätter dit en actionhjälte i stället.

Hugh Jackman är mest känd för sin roll som Wolverine i serietidningsfilmen X-men. Men han har även spelat teater och har fått en Tony, Broadways svar på Oscar, för sina insatser.

Jackman är en förste Oscarsvärden sedan 1986 som inte är komiker. Då höll Jane Fonda tillsammans med Robin Williams och Alan Alda i galan.

– Det här tyder på at Oscarsgalan kommer att bi en ritig Hollywoodshow ” extravaganza”, säger Tom O’Neil, en filmanalytiker, till Adage.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.