Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Supermodell utser årets glasögonbärare

Publicerad: 12 juni 2012, 13:15

Specsavers anlitar den danska supermodellen Helena Christensen för att hitta Sveriges snyggaste personlighet i bågar. Tävlingen sker för sjunde året i rad.


Ämnen i artikeln:

Specsavers

Optikerkedjan Specsavers utser traditionsenligt Sveriges snyggaste  personlighet i glasögon.  

Nytt för i år är dock att tävlingen arrangeras  tillsammans med den danska supermodellen och numera även fotografen Helena  Christensen.

Vinnaren i Norden-finalen flygs till New York och fotograferas av den forna supermodellen i hennes studio:
–  Som jurymedlem kommer jag att leta efter en person som ser cool och  självsäker ut i sina glasögon men jag kommer även ur min synvinkel som  fotograf titta på stilen, sammansättningen och atmosfären i bilden,  säger Helena Christensen i en kommentar.

Hon tipsar också om hur  man ska framträda på allra bästa sätt med glasögonen på.

Enkelt  förklarat handlare det om att tänka på ljusets inverkan på bilden och  att skarpt riktat ljus skapar skuggor och lyfter fram skavanker.

En annan viktig sak är ögonen, som tenderar att studsa på glaset vilket ger ett oönskat ljus.

En  tredje sak är stilen. Här bör man se till att glasögonen kompletterar  ens outfit så att man får en sammanhängande look. Sist men inte minst –  var dig själv, tipsar Helena Christensen.

Tävlingen sker på Facebook och inleds den 4 juni och avslutas i augusti.

Specsaver  vill fortsätta arbetet med att förändra bilden av  glasögon från något som är töntigt till en riktig modeaccessoar genom sin tävling.

Här finner man information om tävlingen.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Specsavers

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.