lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Svagt TV3 sänker MTG

Publicerad: 28 december 2011, 12:46

Hans-Holger Albrecht, MTG:s koncernchef

Foto: Stefan Borgius

TV3:s svaga tittarsiffror sänker MTG-koncernens fjärde kvartal, säger koncernchef Hans-Holger Albrecht i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

Ämnen i artikeln:

MTG

EV

Emanuel Videla


– Vi känner att det är ett tufft kvartal för TV3, och därmed också för MTG. Vi har förlorat ganska mycket marknadsandelar i det fjärde kvartalet i Sverige och Norge, på en marknad som nog har gått upp 5-10 procent, säger Hans-Holger Albrecht till Nyhetsbyrån Direkt.

En av de stora programsatsningarna i TV3, True Talent, gjorde mot slutet dåligt i från sig. Och redan tidigare i år brottades TV3 med svaga tittarsiffror. När det gäller att hitta rätt format och att hantera dem rätt säger Albrecht att man har haft interna problem.

– Nyckelproblemet är att vi förlorade marknadsandelar i Sverige och Norge, vilket vi inte är vana vid. Det kommer att ha inverkan på vårt fjärde kvartal, säger Hans-Holger Albrecht.

I intervjun med Nyhetsbyrån Direkt berättar MTG-chefen även att man under det kommande året kommer att satsa stort på de afrikanska marknaderna.

– Vi kommer att lansera i nya länder och det kommer att bli mer aktivitet under de kommande tolv månaderna. Vi vill investera i Afrika och ta tillvara möjligheterna som finns där", säger MTG:s vd Hans-Holger Albrecht till Nyhetsbyrån Direkt.

MTG har agerat på den afrikanska marknaden i drygt tre år. MTG offentliggör inte resultat eller omsättning för den afrikanska verksamheten, men den första marknaden där man etablerade sig, Ghana, når snart break-even enligt Hans Holger Albrecht.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev