Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Svär sig fri på KP:s sajt

Publicerad: 8 maj 2011, 09:39

Trots att provsvaren var positiva svär sig Kamratpostens chefredaktör Ola Lindholm fri från kokain – på Kamratpostens hemsida. – Jag är oskyldig, skriver han i ett brev till barnen på Kamratpostens sajt.


Ämnen i artikeln:

Ola LindholmKamratpostenSVTBonnierBonnier TidskrifterExpressen

Ola Lindholm. Foto: SVT.

SVT:s barnprogramledare och Bonnier Tidskifter-profilen Ola Lindholm kommenterade på lördagseftermiddagen att han testats positivt för kokain.

Han valde att göra det på sin tidning Kamratpostens hemsida.

Ola Lindholm fortsätter att neka till brott.

På Kamratpostens hemsida skriver han till barnen som läser KP:

”Jag kommer att hamna i rättegång och bli anklagad för att ha haft narkotika i kroppen. Men som jag har sagt tidigare så är jag oskyldig. Jag har INTE tagit någon drog medvetet. Varför mitt testresultat ändå visade spår efter en drog kommer nu att utredas i rättegången. Jag tror och hoppas att jag blir friad då", skriver han på Kamratpostens hemsida.

Detta trots att proverna som togs på programledaren Ola Lindholm efter fotbollsmatchen mellan AIK och Mjällby på Råsunda visat att han hade spår av kokain i kroppen.

Åtalet mot honom väcktes i går eftermiddag. Han vägrar strafföreläggande och nu blir det  rättegång i Solna tingsrätt för Ola Lindholm som misstänks för ringa narkotikabrott.

– Vi ska undersöka hur han kan ha fått i sig detta ovetande, eller om polisen slarvat med provet, säger hans advokat Peter Lindqvist till Aftonbladet. .

Ola Lindholms brev till barnen

Hela Olas brev till barnen
”Hej på er!
Jag kommer att hamna i rättegång och bli anklagad för att ha haft narkotika i kroppen. Men som jag har sagt tidigare så är jag oskyldig. Jag har INTE tagit någon drog medvetet. Varför mitt testresultat ändå visade spår efter en drog kommer nu att utredas i rättegången. Jag tror och hoppas att jag blir friad då.
Det här är svåra och krångliga frågor. Om du undrar något eller känner dig orolig, så prata med en förälder eller någon annan vuxen du litar på.
Ha det bra!       
/Ola

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.