Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD återinför artikelkommentarer

Publicerad: 21 februari 2018, 09:10

De senaste tre åren har Svenska Dagbladet låtit läsare kommentera artiklar via deras Facebooksida, nu återinför man kommentarsfälten på den egna sajten.


Ämnen i artikeln:

Kommentarer

Relanseringen av artikelkommentarerna på den egna sajten görs i samarbete med tjänsten Core Comments, en tjänst som tagits fram inom Schibstedkoncernen.

Inledningsvis kommer Svenska Dagbladet öppna upp kommentarsfälten på debattsektionen.

– Det är väldigt bra och efterlängtat att SvD:s läsare nu kan diskutera och kommentera aktuella frågor direkt på vår sajt. Det ger ett stort mervärde för oss och våra debattörer, säger SvD:s debattchef Carina Stensson.

För att kunna kommentera artiklar måste användare vara inloggade på sajten, anonyma kommentarer kommer därmed inte publiceras. Kommentarerna kommer även modereras av såväl externa konsulter som av Svenska Dagbladets redaktörer.

– Vi vill inte att släppa fram hat och hot under SvD:s varumärke och vi tror att debatten blir mer städad om alla diskuterar under sitt eget namn och står för sina åsikter, säger SvD:s redaktionschef Maria Rimpi.

Förra året återinförde även Dagens Nyheter kommentarsfunktionen på sajten, då via tjänsten Ifrågasätt.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Kommentarer

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.