Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD backar inte efter att EFN-chefen går tillbaka

Publicerad: 25 november 2014, 11:31

Maria Rimpi

Foto: Chef SvD Näringsliv

Resumé har i omgångar rapporterat om bråket på Handelsbankens tv-bolag EFN efter att redaktionschefen och ansvarige utgivaren Anders Lundborg hoppat av i protest och senare även återgått i tjänst. SvD:s beslut om att frysa samarbetet står dock fast.


Ämnen i artikeln:

Anders LundborgDeutsche BankEFNSvDHandelsbankenJohan LagerströmMaria Rimpi

Resumé kunde igår rapportera att SvD har fryst samarbetet med EFN efter att redaktionschefen och ansvarige utgivaren Anders Lundborg hoppat av i protest efter en konflikt med en enskild medarbetare.

Resumé har tidigare också kunnat berätta att Handelsbanken styrt arbetet på EFN genom exempelvis ett eget redaktionsråd och genom att dess informationschef Johan Lagerström har velat stoppa en intervju med Deutsche Banks Norden-vd Jan Olsson.

EFN:s operativa chef, Lisa Rennerstedt, har tillbakavisat uppgifterna. Hon hävdar att det inte har funnits något redaktionsråd på EFN och att Johan Lagerström inte har försökt att stoppa någon intervju med Deutsche Bank, utan att man valde att banda den då den gjordes av en reporter som inte gått live förut.

Kort efter meddelade i alla fall Anders Lundborg att han återinträder i tjänst och uppgav att han "fick som han ville".

Det vill säga beskedet var att han fick fria händer att bestämma vem som ska jobba för EFN och vem som inte ska göra det.

Chefen för SvD Näringsliv, Maria Rimpi, ser ingen anledning att häva stoppet kring samarbetet med EFN – Näringsliv har tidigare lagt ut cirka 1-2 inslag per vecka.

– Det är samma besked som tidigare som gäller. Vi måste prata med EFN och se vad som egentligen har hänt, säger Maria Rimpi.

Ni måste bli väldigt sårbara om hela samarbetet bygger på att Anders Lundborg står som garant för er vad gäller Handelsbankens oberoende i förhållande till EFN. Det blir ju nästan farsartat det här?
– Som sagt vi måste prata med dem och se vad som har hänt, säger Maria Rimpi.

Ni har fryst samarbetet med dem en gång tidigare också?
– Ja, men då hade vi en testperiod. Det här är ett helt annat läge, säger Maria Rimpi.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.