Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD bojkottar Chris Browns konsert

Publicerad: 16 november 2012, 06:34

Chris Brown.

Foto: Pressbild.

Den misshandelsdömda artisten Chris Browns konsert bojkottas av Svenska Dagbladet då de har beslutat att inte recensera konserten. Tidningens krönikör Kristin Lundell uppmanar andra tidningar att göra detsamma.


Ämnen i artikeln:

StureplansgruppenSvenska Dagbladet

Resumé har tidigare skrivit om debatten kring artisten Chris Browns konsert i Globen på måndag. Den har blivit omtalad då artisten 2009  dömdes till fem års villkorlig dom för misshandel av sin dåvarande  flickvän, popsångerskan Rihanna.

De två hade hamnat i bråk en februarikväll på väg till Grammy-galan och Brown misshandlade henne svårt.

Resumé skrev förra veckan om att det på flera platser i Stockholm har  klistrats upp alternativa affischer till konserten där motivet är en  kraftigt misshandlad Rihanna.

Flera aktörer har manat till arrangörerna, däribland Stureplansgruppen, att avboka Chris Brown på grund av artistens förflutna.

Stureplansgruppen, genom pr-konsulten Lili Assefa, sa då till Resumé:

– Det är självfallet trist att någon stjäl Stureplansgruppens varumärke  och förvanskar informationen. Spg live ser allvarligt på detta, men har  inte tagit beslut om det skall tas rättsliga åtgärder.

Spg live är ett  dotterbolag till Stureplansgruppen och bolaget valde att boka att Chris  Brown i samband med artistens Europaturné.  

Vad innebär det här för  Stureplansgruppens anseende?
– Spg förvarar inte kvinnosmisshandel. Inte  på något sätt. Man måste skilja på artisten och privatpersonen Chris  Brown. Chris Brown är här i rollen som artist. Chris Brown spelas på  alla svenska radiostationer. Han mottog pris på MTV-galan nyligen och  han uppträder för utsålda arenor runt hela världen, sa Lili Assefa  då.

Nu väljer Svenska Dagbladet, med kulturchefen Martin Jönsson i  spetsen, att inte recensera konserten och i en krönika av SvD-profilen  Kristin Lundell uppmanas andra tidningar att göra detsamma.

Kristin Lundell skriver att det inte går "att skilja på artisten Brown  och kvinnomisshandlaren Brown" och att det "äcklar" henne att han ska ta  emot Globens jubel.

"Förhoppningsvis kommer jag dock inte att behöva läsa om det eftersom  jag hoppas att inga tidningar kommer att recensera konserten. Som en  gemensam markering. Kanske kunde de istället för recension publicera  statistik över våld mot kvinnor? För tre år är inte en lång tid sedan,  det är ganska nyss. Chris Brown borde behöva göra avbön betydligt längre  än så", skriver hon i sin krönika.

Hittills har inga andra tidningar gått ut med att de inte tänker recensera konserten.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.