Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

SvD-chef duckar om kemikalie-debaclet

Publicerad: 6 Maj 2014, 10:33

Olle Zachrison.

Foto: Andreas Elgstrand.

Kemikalier hittade i nio av tio frukter. Så löd rubriken i en SvD-artikel i förra veckan. Medierna avslöjande i helgen att nyheten var minst sagt en sanning med modifikation. Nu väljer redaktionschefen Olle Zachrison att ducka i frågan.


Ämnen i artikeln:

Olle ZachrisonSvD

Bakgrunden till artikeln är en rapport från Naturskyddsföreningen som  bygger på de senaste svenska provtagningarna.

Redaktionschefen Olle  Zachrison verkar först i det närmast ovetande om vad det hela gäller när  Resumé talar med honom.

SvD-artikeln slog bland annat fast att  vindruvor var värst i klassen med hela 51 kemikalier, däribland  klormekvat som vid djurförsök har visat sig påverka reproduktionen.

Då  vi påminner honom om att Medierna bland annat fått fram att man äta  måste hela 400 kilo vindruvor för att det ska vara hälsofarligt klarnar  minnet.

Medierna kom också fram till att SvD missat att nämna att det snarare uppstår en hälsofara om människor avstår från frukt.

Olle  Zachrison vill dock inte kommentera hur det kunde bli så fel, utan bollar  över frågan till chefen för nyhetsavdelningen Anna Careborg.
– Jag har inte varit inblandad i det här, säger Olle Zachrison.

Resumé har upprepade gånger sökt Anna Careborg.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Olle ZachrisonSvD

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.