Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD-chefens kritik mot ledningen

Publicerad: 17 september 2012, 07:10

Martin Jönsson.

Foto: Foto: Björn Larsson Ask / SvD / SCANPIX.

I en krönika i dagens Svenska Dagbladet varnar Martin Jönsson, tidigare tidningens redaktionschef och nu kulturchef, för att neddragningar inte är en "stabil framtidsstrategi".


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetMartin Jönsson

Resumé har tidigare berättat att Martin Jönsson lämnade redaktionschefsposten på Svenska Dagbladet i protest då han inte ville vara med och driva igenom det stora sparpaket ägaren Schibsted har lagt på tidningen.

I en krönika i dagens SvD kritiserar Martin Jönsson sparpaketet och att ägarna vill stärka den digitala kompetensen samtidigt som de drar ned på kostnaderna och personal.

Han skriver bland annat:

"Detta bygger dock på illusionen att "digital jornalistik" per automatik kräver mindre personal. Det kan den göra, om man arbetar mer med aggregering av andras nyheter och med omkok av sina egna. Men då ökar risken att det blir en allt tunnare soppa. Det kan knappast ses som en framtidssstrategi, för den vars verksamhet i grunden bygger på publikens förtroende."

Svenska Dagbladet står inför ett stålbad. 50-60 tjänster ska bort när tidningen ska spara 40 miljoner kronor.

Linus Fremin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.