Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD dräneras på profiler

Publicerad: 15 januari 2014, 11:27

Kristin Lundell.

SvD, som genomgår ett sparpaket, dräneras på profiler. Senast i raden att lämna den ekonomiskt hårt pressade tidningen är Kristin Lundell som går till Aftonbladet Nöje.


Ämnen i artikeln:

Tobias W LindnerAftonbladetSvDKristin Lundell

Tunga namn som Jacob Bursell, Ola Billger, Lena K Samuelsson, PJ Anders Linder och Martin Jönsson har lämnat ekonomiskt sargade SvD det senaste året. Dessutom försvinner Carolina Neurath ett år, på grund av föräldraledighet.

Nu är det även klart att den profilerade kulturjournalisten Kristin Lundell lämnar SvD efter 13 år, för att gå till Schibsted-kollegan Aftonbladet.

– Jag tycker att det ska bli oerhört tjusigt att börja på Aftonbladet. Efter att ha skrivit i en morgontidning i tretton år ska det bli både väldigt roligt och spännande att få upptäcka en ny värld att formulera mig i. Det känns dessutom väldigt roligt att få göra både radio och tv för Aftonbladet. Som att äta alla kakorna och ständigt få nya skickade till sig. Det känns oerhört lyxigt att få vara med Aftonbladet och vara med när framtidens journalistik formas om, säger Kristin Lundell i ett pressmeddelande.

Aftonbladets nöjeschef Tobias W Lindner är belåten över nytillskottet.

– Kristin Lundell är i mitt tycke en av Sveriges bästa skribenter inom populärkultur. Träffsäker och alltid intressant som stilist, och väldigt bra i både tv och radio. Jag har länge haft ögonen på Kristin, och därför känns det grymt kul att hon nu tar på plats i Nöjesbladets alla kanaler, säger han i pressmeddelandet.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.