Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD-fotograf attackerad i Kairo

Publicerad: 4 juli 2013, 14:56

Tidningens utsände fotograf Linus Sundahl-Djerf har attackerats i samband med att han bevakade sammandrabbningar mellan Mursi-anhängare och kravallutrustad militär i Kairo.


Ämnen i artikeln:

SvD

SvD-fotografen befann sig vid Kairo-universitetet där Mursianhängare  samlats, medan militären samlats vid al-Gamaa-bron, som går över Nilen.

Mursi-anhängarna började plötsligt röra sig snabbt.
–  De började springa mot stridsvagnarna och klättra upp på dem. Militären  verkade ganska okej med det och anhängarna skrev slagord på  stridsvagnarna, säger Linus Sundahl-Djerf till SvD.

Han berättar sedan hur folkmassan började  kasta föremål mot militären, vilket gjorde att en officer och en  soldat sköt mot marken, men en rikoschett träffade en anhängare i  ansiktet.

Sedan blev det full tumult.

Linus Sundahl-Djerf passade på att ta upp kameran och fotografera, men det skulle han nog inte ha gjort:
–  Då hoppade fem-sex män på mig och försökte slita kameran från mig. Det  lyckades de med, de fick med sig en kamera och ett objektiv, säger Linus  Sundahl-Djerf.

Han lyckades dock ta sig bort ifrån den uppretade folkmassan, men det behövdes hjälp:
– Det kom några civila personer som lyckades få ut mig, säger han.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

SvD

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.