Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD gör nyhetstidning för unga

Publicerad: 21 augusti 2015, 11:32

Den ännu odöpta ungdomstidningen

Foto: SvD

I höst lanserar Svenska Dagbladet en ny tidning med inriktning på barn och ungdomar.


Ämnen i artikeln:

SvDSvenska DagbladetGunilla Asker

Ungdomstidningen är en uppföljare till sajten SvD Läs och Skriv som lanserades i maj 2014, där barn lärare, elever och föräldrar kan ta del av skrivguider, lästips och undervisningsmaterial.

Tidningen ska komma ut en gång i veckan och innehålla nyheter från Sverige och världen, korsord, vetenskap med mera. Nästa vecka anordnar SvD en namngivningstävling för den ännu odöpta produkten.

– Vi kör hårt på vår flerkanalsstrategi och väljer nu även att komma ut i papper. Vi har lärt oss att yngre inte är antingen eller utan de är både digitalt och print som gäller. Ungdomarna får nu en egen tidning att ha vid frukostbordet, säger Gunilla Asker, vd på SvD, till Resumé.

Tidningen kommer att vara prenumererad och helt annonsfri. SvD:s befintliga abonnenterska betala en tilläggskostnad om de vill få hem tidningen. Upplagan är ännu inte fastställd.

Vad gör ni mer på SvD?

– Vi jobbar mycket med vår nya sajt och håller på att fylla på med funktioner som vi inte hade vid lanseringen. Bland annat tittar vi på en navigeringsfunktion. Vi hade heller ingen extern kampanj när vi lanserade sajten, så en sådan kommer vi köra inom kort, säger Gunilla Asker.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.