fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD Junior-reportrar fick intervju med Zlatan

Publicerad: 28 november 2016, 09:54

Arbnor Hajdini, 10 år och Shanasi Adilov, 11 år från Rosengård fick som SvD Junior:s reportrar träffa idolen Zlatan Ibrahimovíc. Intervjun var enligt fobollstjärnan den bästa han gjort på tio år.

Ämnen i artikeln:

Zlatan IbrahimovićSvD Junior

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Tillsammans med SvD Juniors reporter Kristin Westesson åkte Shenasi och Arbnor till Manchester, där Zlatan tog emot. Ungdomarna kommer precis som det svenska fotbollsesset från Malmöförorten Rosengård.

I intervjun berättar Zlatan bland annat om hur viktigt det är att aldrig ge upp och att träna trots att man inte har lust. Och så får läsarna vet vilka Zlatan umgås med i Manchester United – och vilken som är hans favoritbakelse.

Med satsningarna SvD Junior, specialsajten SvD Läs & Skriv och novelltävlingen SvD:s lilla litteraturpris, som lockade 1 000 deltagare, vill SvD uppmuntra ungas skrivande och läsande.

– SvD Junior har på ett år positionerat sig som en seriös och viktig tidning för barn där dagsaktuella nyheter och läslust står i fokus. SvD Junior har tidigare i höst fått den enda intervjun med Björn Borgs son Leo Borg om hur det är att spela sin pappa på film, säger Stina Cederholm, chefredaktör för SvD Junior i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Att även Zlatan ger SvD Junior en exklusiv intervju är ett kvitto på att vi är rätt ute.
SvD Junior är Sveriges enda nyhetstidning för barn och unga. Den utkommer på tisdagar med 49 nummer om året och är helt fri från annonser. Efter ett drygt år har SvD Junior nästan 10 000 prenumeranter.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev