Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD Näringsliv avslutar sändningar från EFN

Publicerad: 20 november 2013, 13:42

Resumé uppmärksammade i dagarna att SvD:s näringslivssajt, Nliv.se, kör inslag från EFN direkt i nyhetsflödet. SvD har nu valt att avsluta testet. – Det handlar absolut inte om att vi har lagt projektet i malpåse på obestämd framtid. Vi ska bestämma om vi ska ingå ett mer permanent samarbete med EFN inom kort, säger Olle Zachrison, redaktionschef på Svenska Dagbladet


Ämnen i artikeln:

Olle ZachrisonEFNSvD Näringsliv

Så sent som i slutet av förra veckan kunde Resumé rapportera att SvD  testkör ett redaktionellt samarbete med EFN (tidigare Handelsbanken TV).  

Det fanns heller inget slutdatum satt för testperioden, enligt Olle Zachrison, redaktionschef på Svenska Dagbladet.

”Vi har  bedömt att EFN är en trovärdig avsändare av kvalificerat  ekonomiinnehåll”, sade han då.

Näringslivssajten hade bland annat kört ett klipp ”Riksbanken  måste förklara sig” där SvD:s krönikör Per Lindvall blev intervjuad i  EFN:s studio om reporäntan.

SvD väljer nu att avsluta sändningarna från EFN.

–  Jag hade inget slutdatum som jag ville kommunicera till dig sist.  Vi  har sagt samma sak hela tiden och det är att vi gör ett test runt ett  redaktionellt samarbete. Nu har vi tagit en paus tills dess att vi vet  om vi ska göra det till ett permanent samarbete med EFN eller ej, säger  Olle Zachrison.

Men väljer man då inte en smidig övergång i stället och låter det fortgå för att sedan gå över till ett permanent samarbete?
–  Vissa dagar har vi inte ens puffat för något från EFN på sajten. Det  har varit för stressigt ibland helt enkelt. Man får också komma ihåg att  vi lägger materialet på sajten för läsarnas skull, inte EFN:s skull, säger Olle  Zachrison.

Vi har fått uppgifter om att det har varit diskussioner  internt angående hur man ska se på ert oberoende när det gäller  Handelsbanken. Hur ser du på det?
– Det är självklart så att vi har haft mycket diskussioner om det här. Det är ingen konstigt med det, säger Olle Zachrison.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.