måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD Näringsliv får ny chef

Publicerad: 22 november 2013, 14:15

Maria Rimpi.

Foto: Pressbild.

Maria Rimpi har utsetts till ny chef för SvD Näringsliv. Hon kom till Svenska Dagbladet som praktikant år 2000 och har gjort snabb karriär – nyhetschef på E24 år 2005 och året efter nyhetschef på SvD Näringsliv.

Ämnen i artikeln:

Fredric KarénSvD NäringslivMaria Rimpi

KB

Karl-Johan Byttner


– Det känns fantastiskt roligt att Maria antog även denna utmaning. Med  sin profil, en fot i den digitala journalistiken och den andra i  papperstidningen gör henne ytterst lämpad för det här jobbet, säger  SvD:s chefredaktör Fredric Karén i en kommentar.

Han uppger också att  SvD Näringsliv har en rad projekt på gång samt att han är övertygad om  att ”Maria kommer att kunna lansera och utvecklare vidare på ett bra  sätt”.

Maria Rimpi anser att chefsjobbet på SvD Näringsliv är det finaste jobb som går att få som svensk ekonomijournalist.

–  Det känns jättekul och hedrande att få möjlighet att leda den här  kompetenta och trevliga redaktionen, säger hon i en kommentar.

Hon  tänker skapa ett ökat digitalt fokus så att SvD Näringsliv blir en  produkt som alltfler vill ta del av oavsett om det rör datorn, mobilen  eller läsplattan.

– Vi måste ställa om och tänka nytt för att kunna  satsa ännu mer på journalistiken online – och det utan att tappa vår  identitet, säger Maria Rimpi i en kommentar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev