Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD Näringsliv värvar från Ekot

Publicerad: 15 mars 2013, 15:38

Louise Andrén Meiton

Foto: Pressbild

SvD Näringsliv förstärker redaktionen med Louise Andrén Meiton, i dag ekonomireporter på Sveriges Radio. Som reporter på SvD Näringsliv kommer hon att skriva med särskild inriktning på makroekonomi.


Ämnen i artikeln:

EkotSvD NäringslivSvenska DagbladetSVD

Louise Andrén Meiton har en lång bakgrund som ekonomijournalistik på en rad av Sveriges ledande medier. Närmast har hon jobbat med "ekonomiprojektet", en specialsatsning inom SR. 2008 började hon sin anställning på Ekot med placering i ekonomigruppen. Tidigare har hon jobbat som programledare och reporter på bland annat Dagens Industris tv-kanal och på SVT:s A-ekonomi.

– Sveriges Radio har mycket duktiga journalister och Ekot är en fantastisk arbetsplats. Nu ska det bli en spännande utmaning att få vara en del av SvD Näringsliv, som jag tycker är Sveriges bästa och mest komptenta ekonomiredaktion. säger Louise Andrén Meiton i ett pressmeddelande.

Louise Andrén Meiton är utbildad företagsekonom med examen från Internationella ekonomprogrammet vid Lunds universitet. Hon har också en examen i journalistik från JMK i Stockholm. Hon börjar som reporter på SvD Näringsliv den 2 maj.

SvD Näringslivs chef Olle Zachrison säger i en kommentar:

– Louise blir en ordentlig förstärkning för oss på SvD Näringsliv. Med sin breda kunskap om ekonomi kommer hon att tillföra oss viktig kompetens inom makroområdet. Hon kommer bland annat att skriva mycket om konjunktur, räntor och skuldsättning. Det är också kul att hon varit djupt inblandad i framgångsrika digitala satsningar vilket är en viktig prioritet på SvD.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.