Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD nekas intervju efter granskningen

Publicerad: 12 september 2013, 12:22

Carolina Neurath får inte intervjua Postkodlotteriets vd Niclas Kjellström Matseke.

I ett blogg-inlägg med rubriken ”Det här vill SvD ha svar på, Postkodlotteriet” berättar reportern Carolina Neurath att hon nekas en intervju med bolagets vd Niclas Kjellström Matseke. SvD:s reporter har en serie artiklar granskat Postkodlotteriets verksamhet.


Ämnen i artikeln:

PostkodlotterietSvDCarolina Neurath

”SvD har försökt få en intervju med Postkodlotteriets vd sedan i går. I stället kontaktar bolaget vår konkurrent, som inte har granskat bolaget, och erbjuder en vd-intervju”.

Carolina Neurath syftar på DI:s artikel med rubriken "Det här är inte välgörenhet."

I bloggen lyfter hon fram en rad frågeställningar som hon vill ha svar på. En av hennes tänka frågor är:

Niclas Kellström-Matseke, du säger till att DI att ni "inte sysslar med välgörenhet över huvud taget". Är du förvånad över att det kan uppfattas, efter all er marknadsföring som handlar om just "lotteriet för en bättre värld"?

I DI-artikeln framgår nämligen att Niclas Kellström-Matseke är självkritisk och menar att han har misslyckats med att berätta vad Postkodlotteriet egentligen är.

Carolina Neurath menar också att hennes mejlbox och hundratals läsarreaktioner indikerar att det är många som uppfattar att Postkodlotteriet håller på med välgörenhet.

Hon skulle även i en möjlig intervju, som hon alltså nekas för närvarande, lyfta fram att enda förklaringen till att Postkodlotteriet får finnas på den hård reglerade svenska spelmarknaden är just ambitionen att syssla med välgörenhet.

”Kan du ändå, ärligt talat, kalla det för ett missförstånd”, frågar sig Carolina Neurath.

Konkurrensverket meddelade tidigare i veckan att man tänker granska Postkodlotteriets verksamhet. Det har bland annat förekommit uppgifter i SvD-granskningen att välgörenhetsorganisationer som är kopplade till Postkodlotteriet inte tillåts ta emot stöd från andra spelbolag.

Carolina Neurath avslutar sin blogg med:

”Som jag skrev redan i inledningen har jag tackat nej till ytterligare skriftliga svar från pressavdelningen. Det är inte så journalistik fungerar. Vi vill ha muntliga svar från vd."

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.