Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD och Baaam satsar tillsammans

Publicerad: 24 oktober 2017, 11:42

ara Grundberg, Baaam, Nathalie Mark, Baaam , Dan Eliasson, SvD, Elsa Sjögren, Baaam, My Larsson, Baaam, Peter Alestig, SvD, Gunvor Frykholm, SvD och Hanna Österberg, SvD.

Foto: Tomas Oneborg

Svenska Dagbladet storsatsar inför valåret 2018. Bland annat genom att samarbete med Aller Medias sajt Baaam, nyrekryteringar och flera projekt som ligger i pipeline.


Ämnen i artikeln:

Val 2018BaaamSvDSchibstedAller Media

SvD kallar sin nya satsning för den största på tio år.
– Vi kommer under 2018 att göra ett antal rekryteringar av journalister, exempelvis ökar vi satsningen på vår undersökande journalistik. Vi kommer också att lansera nya tv-format och utveckla våra digitala produkter, vilket också kräver personell förstärkning, säger SvD:s chefredaktör Fredric Karén i ett pressmeddelande.

Tidningen startar en gemensam valredaktion med Aller Medias nystartade plattform Baaam som nyligen nominerades till titeln Årets digitala tidskrift populärpress.
– Vi har på kort tid visat att vi har förmågan att prata med den här kräsna generationen kvinnor. Det är vi väldigt glada att Svenska Dagbladets erfarna, kompetenta gäng har snappat upp, säger Sara Grundberg, chefredaktör på Baaam.

För Svenska Dagbladets del ger samarbetet nya möjligheter att skapa en relation till målgruppen unga kvinnor.
– I vår digitala prenumerationsaffär ser vi en tydlig förflyttning av vår målgrupp. De digitala prenumeranterna är klart yngre, vi når fler kvinnor och vi kan konstatera att det finns en efterfrågan på SvD:s kvalitetsjournalistik i nya målgrupper – som exempelvis unga urbana kvinnor som Baaam skapat en nära relation med, säger SvD:s redaktionschef Maria Rimpi.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.