Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD-profilen lämnar efter 32 år

Publicerad: 29 oktober 2012, 13:08

Karin Thunberg

Foto: Carina Jäderström

Svenska Dagbladets populära kolumnist och reporter Karin Thunberg lämnar tidningen efter 32 år. Hon väljer att nappa på Schibsted-tidningens erbjudande om avgångsvederlag.


Ämnen i artikeln:

SvD

Karin Thunberg kom till Svenska Dagbladet i början av 1980-talet. De senaste åren har hon varit populär kolumnist och reporter i tidningen.

Nu väljer hon att ta emot tidningens erbjudande om avgångsverlag, en del av det sparpaket på Svenska Dagbladet som Resumé har rapporterat om.

– Jag har varit här i 32 år. Jag fyller 63 om några veckor. Jag kommer att få ett avgångsvederlag på 25 månader vilket gör att jag glider rakt in i min pension, säger Karin Thunberg till tidningen Journalisten.

Det är med blandade känslor som Karin Thunberg lämnar Svenska Dagbladet. Hon beskriver uppbrottet som en skilsmässa. Hon väljer att inte kommentera tidningens sparpaket.

– Vid en skilsmässa är det klokt att ligga lite lågt i början. På samma sätt har jag ingen lust att gå ut och prata om SvD. I det här läget önskar jag bara tidningen all lycka i framtiden, i alla olika kanaler, säger Karin Thunberg till Journalisten.

Läsarna kommer att fortsätta att kunna ta del av Karin Thunbergs texter i Svenska Dagbladet. Hon kommer att synas i tidningen som frilansande reporter och kolumnist. Vid sidan av detta får Karin Thunberg nu mer tid att ägna sig åt manus- och romanförfattande.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SvD

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.