Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD-reportrar skriver bok om Stefan Löfven

Publicerad: 13 september 2012, 12:05

Stefan Löfven.

Foto: Janne Sundling.

SvD:s politikreportrar Lena Hennel och Lova Olsson skriver en bok om Socialdemokraterna partiledare Stefan Löfven. Den ges ut av Norstedts nästa höst, ett år före valet.


Ämnen i artikeln:

Stefan Löfven

Lena Hennel och Lova Olsson är under hösten tjänstlediga från SvD för att skriva boken om Stefan Löfven.

Boken ska skildra Stefan Löfvens uppväxt och väg till toppen via fackuppdragen och de  turbulenta dagarna i januari när han utsågs till ny partiledare.

– Förväntningarna på Stefan Löfven är skyhöga. Han ska inte bara lappa  ihop ett sargat parti. Han är också piskad att återta regeringsmakten  från de borgerliga. Det är bland annat det vi vill skildra, säger Lova  Olsson i en kommentar.

Stefan  Löfven fick socialdemokratin i modersmjölken med sin uppväxt som fosterbarn i det röda Ådalen.

–  Med sin bakgrund är Stefan Löfven näst intill en sinnebild av svensk  arbetarrörelse. Sedan partiets födelse har LO och Socialdemokraterna  vandrat sida vid sida. Men att en S-ledare nu hämtas ur de fackliga  leden innebär ändå ett intressant brott mot partiets tradition, säger  Lena Hennel.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Stefan Löfven

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.