Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Svd:s chefredaktör om TT-satsningarna

Publicerad: 14 december 2012, 14:12

Lena K Samuelsson, SvD

Foto: Jonas Eltes

TT ska producera Svenska Dagbladets sportsidor framöver. Resume.se:s egna beräkningar från gårdagens Svenska Dagbladet visar att TT-material även utgör motsvarande 7 av 18 nyhetssidor. SvD:s chefredaktör Lena K Samuelsson känner ingen oro för att tidningen ska ses en TT-tidning: – Vi har stora utvecklingsprojekt inom alla kanaler. Dessa går snarare ut på att lyfta fram analyser och de stora sammanhangen och placera saker och ting i sin kontext, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Lena K SamuelssonSvD

Hon pekar också på att man i dagens Svenska Dagbladet har 40 sidtoppar. En enda bygger på en nyhet som TT har tagit fram:
– Det kan säkert fluktuera lite från tidning till tidning, säger hon.

Hon  berättar att TT precis som åt andra tidningar levererar en del artiklar  och notiser för Svenska Dagbladet, men det är ingen större skillnad  från hur det var för ett par år sedan:
– Det finns ingen idé att göra  precis allting själv. Man måste också komma ihåg att DN har ungefär  lika mycket TT-notiser som Svenska Dagbladet, säger Lena K Samuelsson.

Nyligen stod klart att TT Spektra ska producera Svenska Dagbladets sportsidor från och med våren 2013.

Inte  heller här ser Lena K Samuelsson någon fara att Svenska Dagbladet  förknippas med att vara en tidning där en stor del av innehållet bygger  på TT-material:
– TT Spektra är en bra leverantör av  sportjournalistik och har en stor redaktion. Så det är ett utmärkt val  för oss, säger Lena K Samuelsson.

'Hon lägger också in en brasklapp i det att man kompletterar TT:s exklusiva SvD-material med en egen sportröst – Anders Lindblad:
– Han har en bred läsekrets och är ett känt namn, säger Lena K Samuelsson.

Hon  tycker också att Svenska Dagbladet är mycket tydligt med vilken  kompetens man står oavsett om det gäller näringsliv, kultur eller  opinionsbildande material. Inte minst med tanke på näringslivssatsningarna:
– Jag  tycker att utvecklingen snarare går åt ett rakt motsatt håll än att vi  skulle bli förknippade med att vara en TT-tidning, säger Lena K  Samuelsson.

Så när vi tittade var det bara ett olycksfall i arbetet den dagen?
–  DN, vi och andra har visserligen mycket material från TT, Reuters och  AP, men det är ju inget konstigt med det. Det vore mer konstigt om stora  redaktioner lade fokus på att få fram sådant material i stället för att  lägga kraften på sådant som adderar ett ytterligare värde för  tidningen, säger Lena K Samuelsson.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Lena K SamuelssonSvD

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.