Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD:s Guldspade-vinnare går till Almega

Publicerad: 29 november 2012, 08:09

Alexandra Hernadi.

Foto: Pressbild.

Den prisbelönta journalisten Alexandra Hernadi lämnar Svenska Dagbladet för att bli press- och kommunikationsstrateg på arbetsgivarorganisationen Almega.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetAlmega

Alexandra Hernadi börjar i februari i nästa år som press- och  kommunikationsstrateg på Almega där hon kommer att ingå i  opinionsbildningsgruppen på kommunikationsavdelningen.

– Jag har arbetat som journalist i nio år och kände att det var dags att  göra något nytt. Almega driver många frågor som är viktiga för  samhällsdebatten. Det ska bli spännande att vara en del i utvecklingen  av det arbetet, säger Alexandra Hernadi i en kommentar.

Att jobba med kommunikation och opinionsbildning är inte något nytt för  henne då hon tidigare har arbetat som pr- och kommunikationskonsult på  Kreab och Geelmuyden Kiese.

– Vi kommer att vässa vår kommunikation och opinionsbildning ytterligare  inför nästa års avtalsrörelse och valrörelsen 2014. I det sammanhanget  är Alexandra en drömrekrytering med sin gedigna erfarenhet från både  journalistiken och kommunikationsbranschen, säger Almegas  kommunikationschef Ann Hallsenius i en kommentar.

Alexandra Hernadi har arbetat på Svenska Dagbladets inrikesredaktion  sedan 2006 där hon tillsammans med kollegor bland annat har belönats med  Guldspaden och nominerats till Stora Journalistpriset för  realtidsgrävet Kommunala biståndsprojekt 2010.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetAlmega

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.