Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD:s infopopup – även i mobilen

Publicerad: 26 september 2014, 12:11

I somras släppte SvD Näringsliv en ny tjänst – Infopeek. Nu blir denna popupservice även tillgänglig för läsarna i mobilen.


Ämnen i artikeln:

SvDSvD NäringslivSvenska Dagbladet

Infopeek är ett system som registrerar när ett börsnoterat företagsnamn dyker upp i en text. I anslutning till bolagnamnet läggs då en klickbar knapp med senaste börsinfo och mycken annan aktieinformation.  

När ett börsnoterat företag dyker upp i en text blir detta bolags senaste aktieinformation klickbar och ett popupfönster visar när man för pekaren över denna gröna eller röda knapp, som nu autmatiskt läggs in i texterna.

Färgen på knappen bestäms utifrån huruvida aktiekursen går upp eller ner.   Popupfönstret är fylld av information som exempelvis kursutvecklingen under dagen i en graf och senaste notering.

Här finns också en knapp för mer info om företaget och möjlighet att lägga detta till en lista med favoriter. Och så förstås relaterade länkar till andra artiklar, något som kommer att driva sidvisningar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.