Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD:s julstjärnor i hetluften

Publicerad: 18 november 2013, 08:39

SvD:s publicering i igår.

En och annan verkar ha satt morgonkaffet i halsen i helgen. Svenska Dagbladets bakade julstjärnor är nämligen formade som hakkors.


Ämnen i artikeln:

SvDSvenska Dagbladet

Det var igår som SvD publicerade receptet på julstjärnor under rubriken "Ta en kaka till". Men det var inte receptet som hamnade i fokus i de sociala medierna, utan bilden.

Kakorna påminde många om hakkors, vilket leder tankarna långt bort från julmys.  
– Vi har aldrig tänkt på det här som nåt annat än kakor, julstjärnor. Men nu när jag ser bilden kan jag förstå att man kan se dem så, säger Stina Cederholm, featurechef på SvD till SVT.

Tidningen har fått en hel del kommentarer om publiceringen, som alltså inte var tänkt att få folk att dra paralleller till den nazist-förknippade symbolen.  
– För mig är det här en kulturyttring från en annan värld, ett stycke bakhistoria. Om man aldrig sett julstjärnor, så kanske man tänker: oj, vilken konstig form. Men vår tanke var bara att visa goda kakor från förr, säger hon till SVT.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SvDSvenska Dagbladet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.