Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD:s ledning går fri

Publicerad: 4 oktober 2012, 08:00

SvD:s chefredaktör Lena K Samuelsson

I går kväll avslutades en misstroendevotering mot Svenska Dagbladets ledning. Resultatet i omröstningen blir att ledningen har fortsatt förtroende bland sina underordnade. Rösterna nådde inte en kvalificerad majoritet för misstroende.


I går klockan 17.00 avslutades ett långtgående misstroendevotum mot Svenska Dagbladets ledning.

Bakgrunden är missnöjet mot det sparpaket som tidningen kommer att genomföra där man bantar redaktionen med 40 journalister och avvecklar sportredaktionen.

Omröstningen innebär att ledningen sitter säkert eftersom utfallet inte gav en kvalificerad majoritet för misstroende.
– Omröstningen är genomförd och den gav ingen kvalificerad majoritet för misstroende. Det är det enda vi kommer att kommunicera. Nu går vi vidare, säger Thomas Berglund, klubbordförande för Journalistförbundet på Svenska Dagbladet till Resumé.

Under omröstningen har Thomas Berglund tagit emot medarbetarnas röster individuellt. Med misstroendevotum har medarbetarna inget mandat att avsätta ledningen. Den kan snarare ses som ett sätt att visa förtroende eller brist på förtroende.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.