Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD:s nya kulturmagasin

Publicerad: 12 april 2013, 13:35

Nya kulturmagasinet.

Kulturen har en mindre framträdande roll i nya SvD. Men på söndagar slår tidningen och nye kulturchefen Daniel Sandström på stora trumman med ett kulturmagasin, designat av den brittiske tidningsdesignern Mark Porter. Premiär nu på söndag.


SvD har kritiserats för att ha skrotat kulturbilagan. Nu kommer dock ett nytt söndagsmagasin som ska komplettera de dagliga kultursidorna.

– Vi  vidgar de kulturella perspektiven. Det är ju just i skärningspunkten  mellan de kulturella frågorna och de mer samhälleliga som den mest  intressanta samtidsdebatten ligger. Det nya magasinet har många olika  inslag, som tillsammans bildar en mycket aptitlig helhet, säger SvD:s  kulturchef Daniel Sandström i ett pressmeddelande och fortsätter:

–  Att samla så mycket angeläget material i en och samma produkt känns  helt rätt. Och det gör att vi kan ägna mer tid åt journalistik än åt  logistik. Vårt mål är ju att kunna erbjuda läsarna än fler  ifrågasättande reportage som gör avtryck i den kulturpolitiska agendan.

Premiärnumret på söndag bjuder på ett längre reportage om den prisade och kontroversielle regissören Ruben Östlunds filmprojekt i Alperna, en djuplodande intervju med skådespelerskan Livia Millhagen och  en utblick om auktionsfirmor runt om i världen – dessutom understeckaren,  extra korsord, Berglins, Språkspalten.

Redaktör för det nya magasinet är den Magnus Gylje, som tidigare var chef för SvD:s kulturdel K.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.