Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Svd satsar på webb-tv

Publicerad: 19 september 2013, 14:04

Harry Amster och Jerry Williams under premiäravsnittet av "Amster möter"

Foto: SvD

På fredag lanseras SvD.se:s nya webbtv-serie "Amster möter". Tillsammans med SvD:s musikskribent Harry Amster får kända artister prata om sin musik – och inget annat. Först ut är ikonen Jerry Williams.


Ämnen i artikeln:

SVD

"Amster möter" är ett annorlunda format för artistintervjuer. Samtalen ägnas nämligen uteslutande åt den egna musiken och dess influenser.

– Vi pratar inte relationer, kärlek och ångest. Vi pratar bara musik. Märkligt nog är det just musik som intervjuade artister får prata om minst. Av intresset från artistvärlden att döma finns det ett stort behov och intresse bland artister att få fördjupa samtalet kring den egna musiken, att låta den vara i ensamt fokus, säger programledaren Harry Amster, som även är initiativtagare till tv-serien.

Ett nytt inslag är att samtalen ackompanjeras av artistens musikval och musikaliska influenser, men även med den egna musiken. Under premiärprogrammet blir det musik med bland andra Little Richard, Paul McCartney, Otis Redding  och Anna Ternheim. Under intervjuerna kommer artisterna också att spela sina egna låtar.

Två ytterligare 25-minuters program är inspelade och klara, ett med sångerskan Amanda Jenssen och ett med det brittiska stjärnskottet Jake Bugg.

Alla inspelningar har gjorts på Café Vurma på Birger Jarlsgatan. För filmning och klippning står SvD:s Kjell Svensson medan hans kollega Mathias Karlsson har gjort signaturmusiken.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVD

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.