Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD skrotar sporten och kompetenstestar personalen

Publicerad: 20 september 2012, 13:52

SvD skrotar sportredaktionen och börjar samtidigt kompetenstesta personalen i samma veva som nedbemanningen. Man vill undersöka vilka medarbetare som har ”digital kompetens”. – En jäkla soppa, säger en källa på tidningen till Resumé. Men chefredaktör Lena K Samuelsson värjer sig mot att ledningen kommer att kompetenstesta medarbetarna.


Ämnen i artikeln:

SvD

I dag kom beskedet att kulturdelen försvinner. Det blir i stället bara två delar – en morgontidning med opinion, kultur och nyheter och en affärstidning även med sportsidor.

Sportredaktionen kommer dock att läggas ner helt. I stället ska man köpa in sportmaterial, sannolikt från Schibsted-kollegan Sportbladet.

Samtidigt kompetenstestas nu personalen. De intervjuas för att kolla om de besitter tillräcklig "digital kompetens" för att kunna fortsätta att jobba på SvD – något som väckt reaktioner internt eftersom många undrar vad "digital kompetens" egentligen innebär.

SvD ska spara 40 miljoner kronor och ska skära ned med runt 60 tjänster, varav 40 på redaktionen.

Morgontidningens nyhetsredaktion kommer att ledas av Kristian Lindquist, affärstidningen SvD Näringslivs chef är Olle Zachrison och Martin Jönsson är chef för kulturredaktionen.

SvD:s chefredaktör Lena K Samuelsson värjer sig mot formuleringen "kompetenstest".
– Vi kommer inte att genomföra några komptetenstester. Det jag har sagt är att vi i med den nya organisationen behöver vi mer digital kompetens. Jag kommer att föra samtal med medarbetarna och fråga hur de ser på den nya organisationen.

Hon fortsätter:
– I de här samtalen kommer vi att framföra kraven på de nya tjänsterna. Här får medarbetarna själva framhålla hur de ser på vad de kan bidra med.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SvD

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.