Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD slipper sparka personal

Publicerad: 7 november 2012, 13:41

Foto: Andreas Elgstrand.

Svenska Dagbladets ledning kommer inte att behöva tvinga medarbetare att lämna tidningen. Det 60-talet anställda som nu lämnar Svenska Dagbladet gör det efter att ha accepterat erbjudandet om avgångsvederlag.


Ämnen i artikeln:

Lena K SamuelssonSvDSchibsted

Resumé har tidigare rapporterat om sparpaketet på Svenska Dagbladet. Beskedet om att Svenska Dagbladet måste banta personalstyrkan med 50 till 60 tjänster kom i september och väckte bestörtning på tidningen.

Nu står det klart att de 60-talet medarbetare som kommer att lämna tidningen har alla accepterat erbjudandet om avgångsvederlag.

– Vi kan konstatera att vi efter gott samarbete med fackklubbarna lyckats lösa detta helt på frivillig basis. Det känns förstås bra, säger SvD:s vd Gunilla Asker i en kommentar.

SvD måste spara runt 40 miljoner kronor. Det innebär att ungefär 60 tjänster försvinner. Erbjudande som SvD riktade till sin personal har mottagits så väl att inga uppsägningar behövs.

I början av december ska alla avgångsavtal vara klara. Parallellt löper arbetet med den nya organisationen, där de största förändringarna sker på redaktionen.

– Redaktionsledningens mål är att jobba snabbt med de här frågorna nu, att den nya organisationen ska vara bemannad och förhandlad så fort som möjligt, säger SvD:s chefredaktör Lena K Samuelsson i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.