Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD storsatsar på aktieanalys

Publicerad: 4 april 2016, 08:48

Peter Benson leder nya SvD Börspuls.

Svenska Dagbladet lanserar den nya tjänsten Börsplus tillsammans med den erfarne aktieskribenten Peter Benson.


Ämnen i artikeln:

Peter BensonBörsSvenska DagbladetMaria Rimpi

I dag lanserar SvD det nya projektet Börsplus som ska erbjuda läsarna bättre inblick och analys av aktier. Redaktionen består av Peter Benson, Börsveckans mångårige chefredaktör Daniel Svensson, experten inom Life Science Jonas Jendi samt av finansbloggaren George Bol. Dessutom har de värvat Daniel Hniopek som kallas ett nytt "stjärnskott".

SvD Börsplus drivs i ett separat bolag.
– Vårt blygsamma mål är att bli Sveriges erkänt bästa analysmedia. För det krävs rätt folk, rätt format, rätt arbetsmetoder, rätt värderingar - i dubbel bemärkelse - samt inte minst rätt avsändare. Det är en drömkombination att dra igång Börsplus tillsammans med SvD, som är digitalt urstarka i allmänhet och inom Näringsliv i synnerhet, kommenterar Peter Benson, som också är vd på SvD Börsplus.

Läsarna kommer att få betala 390 kronor i månaden för att få tillgång till SvD Börsplus. För det får man cirka 300 aktienalyser per år. Cirka hälften av dessa kommer att bli tillgängliga för alla läsare med fördröjning.

Dessutom driver de "modellportfölj" med ett antal utvalda aktier som läsarna kan följa. Denna presenteras av Shareville som är en tjänst från Nordnet – partner i projektet.
– SvD Näringsliv är en av Sveriges största och viktigaste plattformar för affärsjournalistik. Att vi nu kan stärka erbjudandet inom aktieanalys känns väldigt roligt eftersom vi vet att många av våra läsare är aktiva aktieägare och har tillgångar att förvalta. Redaktionen på SvD Börsplus är ett extremt kompetent team, som ska hjälpa Börsplus-prenumeranterna att hitta de riktiga guldkornen och undvika fallgroparna på aktiemarknaden, säger SvD:s redaktionschef Maria Rimpi i ett pressmeddelande.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.