Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD tar in Scherman – trappar upp mediebevakningen

Publicerad: 10 oktober 2014, 13:37

Jan Scherman blir mediekrönikör i SvD.

Foto: Andreas Elgstrand.

SvD trappar upp sin mediebevakning. Tidningen tar in Jan Scherman som mediekrönikör och profilerar sin medieanalytiker Malin Ekman hårdare. – Vi tar ett nytt grepp på mediebevakningen i SvD Näringsliv framöver och satsar hårdare på ämnet, säger Maria Rimpi, chef för SvD Näringsliv i en kommentar.


Ämnen i artikeln:

Jan SchermanFredric KarénSvDMalin EkmanMaria Rimpi

Den tidigare TV4-vd:n Jan Scherman, som numera är affärsområdeschef för Aftonbladet TV, debuterar som SvD-kolumnist på måndag.

– Få i Sverige har den koll på hur mediebranschen förändras som Jan. Han har fantastiska insikter i den strukturomvanling som nu sker. Och det är jättekul att vi kan erbjuda SvD:s läsare hans djupa sakkunskap, säger SvD:s chefredaktör Fredric Karén i ett pressmeddelande.

Jan Scherman debuterar som SvD-kolumnist på måndag.

– Jag vill använda hela skalan från att informera till att provocera. Själva saken, alltså ämnet, får avgöra. Men jag tycker mer generellt att vi behöver mer glöd i debatten. Och det är väl på samma tema jag också förespråkar att vi inte bara bör visa vad vi tycker, utan också ge mer utlopp för våra känslor, säger Jan Scherman.

Såväl Aftonbladet – där Scherman jobbar – som SvD ägs av Schibsted.

SvD:s medieanalytiker Malin Ekman kommer att ges större utrymme –  hon ska göra ”fler intervjuer, reportage och snabba analyser i och kring mediebranschen”, meddelar SvD.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.