Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD varslar

Publicerad: 7 november 2008, 07:57

SvD ska hämta in 15 miljoner kronor 2009. Nu har sex medarbetare på produktionsssidan i Östersund varslats om uppsägning.
Ett antal medarbetare i Stockholm ska erbjudas avtalspension.


– Vi liksom alla andra företag står inför tuffa utmaningar som kräver ett starkt fokus både på utveckling och kostnader. Vi har en offensiv plan för framtiden, vi intensifierar produktutvecklingen och vi är fyllda av tillförsikt, säger SvD:s chefredaktör Lena K Samuelsson i ett pressmeddelande.

SvD:s fackklubbar har informerats om varslen och pensionserbjudandena.

– Med tanke på våra mediekollegers avgångspaket de senaste åren kommer tyvärr inte beskedet särskilt överraskande. Samtidigt betyder detta att samma jobb eller mer ska göras av färre, vilket ställer krav på att det måste finnas en klar idé om hur vår framtida organisation ska se ut, säger Peter Grensund, en av ordförandena i SvD:s journalistklubb.

Annika Hellsten-Fabbri är ordförande i Unionen-klubben på SvD:

– Avtalspensioner är den bästa lösningen i rådande konjunkturläge. De samtal vi fört med ledningen har varit konstruktiva, men tyvärr drabbas några av våra medlemmar av varsel. Vi hoppas att kunna stötta dem på bästa sätt, säger hon.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.