Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD värvar Malena Rydell – gör storsatsning på berättande journalistik

Publicerad: 6 juli 2017, 07:19

Malena Rydell, skribent och redaktör på SvD i höst

Foto: Lars Pehrson

SvD kommer att göra en större kraftsamling på berättande journalistik och reportage. Som ett led i den satsningen rekryteras Malena Rydell till SvD Kultur som skribent och redaktör.


Ämnen i artikeln:

SvDSvD Kultur

Svenska Dagbladet gör en särskild satsning på reportage och berättande journalistik. I höst kommer Adam Svanell att få en ny roll på tidningen, som avdelningsöverskridande redaktör för reportage och fördjupning. Ambitionen är att stärka det längre berättandet inom nyheter, näringsliv och kultur.

– Den berättande journalistiken spelar en viktig roll för att underhålla läsarna, men också för att fånga sin samtid och förklara komplexa skeenden. SvD har mängder av fantastiska skribenter inom både kultur-, nyhets- och affärsjournalistik. Det ska bli kul att se vilka historier vi kan hitta inom alla dessa områden, säger Adam Svanell, som har varit redaktör för SvD:s kulturmagasin sedan lanseringen 2013 i en kommentar.

SvD värvar också Malena Rydell, som närmast har varit medarbetare i Dagens Nyheter. Hon kommer att vara skribent och under hösten även som en av redaktörerna för SvD:s kulturmagasin på söndagar.

– Vi är mycket glada över att inleda ett samarbete med Malena Rydell. Hon är en skicklig skribent och redaktör, med gedigen bakgrund inom kulturjournalistiken och internationell utblick. SvD:s kulturmagasin har visat på potentialen i och det stora intresset för kulturreportage och essäer. Malena Rydells förmåga att fånga upp och skildra samtida skeenden blir en stor tillgång, säger SvD:s kulturchef Lisa Irenius i en kommentar.

Malena Rydell har tidigare bland annat varit chefredaktör för magasinet Arena, kulturchef på tidningen Stockholm City och medarbetare i Expressen Kultur. På SvD kommer hon att dela redaktörskapet för kulturmagasinet med Erika Hallhagen.

– Det känns spännande att komma till SvD och en sådan här satsning på berättande och kvalitetsjournalistik. Jag kan inte tänka mig något roligare än att jobba med samtidsreportage och genomarbetade porträtt. Samtidigt som medierna utmanas av fake news och politiska aktörer så är det en bra tid för den seriösa journalistiken just nu, säger Malena Rydell i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SvDSvD Kultur

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.