torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SvD:s chefredaktör bestrider Ekeroths faktura

Publicerad: 16 december 2013, 07:02

Fredric Karén. Foto: Pressbild/SvD.

SvD:s chefredaktör Fredric Karén går till motattack mot SD:s riksdagsman Kent Ekeroth som kräver ersättning av Svenska Dagbladet på 51 725 kronor för att tidningen publicerat bilder som han tagit då två SD-kollegor beväpnade sig med järnrör.

Ämnen i artikeln:

HelgsvepetFredric KarénKent EkerothDan JosefssonThomas HøgebølSarah Dawn FinerKodjo AkolorMediaMedier

MH

Magnus Helander


Kent Ekeroth har upphovsrätten till filmen, men Fredric Karén bestrider fakturan – av moraliska skäl.

"Jag gör det eftersom jag känner en djup ovilja mot att du ska tjäna pengar på att du och dina vänner filmar när ni hotar era medmänniskor, muntligen och beväpnar er med järnrör. Det är motbjudande att kräva pengar för dessa bilder. I stället borde du be om ursäkt till dem som kom i er väg den här dagen", skriver Karén i ett öppet brev, som var en av helgens mest delade tidningstexter.

Det var Expressen som avslöjade järnrörsskandalen. Kent Ekeroth har även fakturerat Aftonbladet och DN.

Läs det öppna brevet här.

Övriga helgnyheter:

Fredag

Nordiskt Høgebøl-nätverk fortfarande aktuellt

Tidigare McCann-chefen Thomas Høgebøl och hans partner, förre Aegis Media-chefen Helge Onsum, jobbar fortfarande med att upprätta ett större byrånätverk i Norden, enligt norska Kampanje.com.

Resumé har tidigare berättat om planerna som bland annat ska omfatta Åkestam Holst. En av finansiärerna – FSN Capital – uppges dock ha hoppat av. Men en annan aktör – vilken framgår inte, uppges i stället ha gett sig in i processen, enligt Kampanje.com.

Thomas Høgebøl var involverad i Åkestam Holts vinst i SAS-pitchen där han fixade en allians mellan Åkestam Holst och de två andra byråer som vann uppdraget tillsammans med den svensa byrån – LOS&co i Norge och &Co i Danmark.

Lördag

Anmäler Quick-dokumentär
Psykologiprofessorn Sven Å Christianson anmäler SVT till Granskningsnämnden för Quick-dokumentären och Vetenskapens Värld, enligt DN.se

Sven Å Christiansson, expertvittne i flera av rättegångarna där Sture Bergwall (då Thomas Quick) dömdes till mord, intervjuades med dold kamera i dokumentären "Kvinnan bakom Thomas Quick", gjord av Dan Josefsson och Jenny Küttim. Han menar att inslaget i dokumentären är "ägnat att undergräva min roll som yrkesman samt kränker min personliga integritet", enligt DN.se.

I fallet med Vetenskapens Värld tycker Christianson att det rör sig om en total osaklighet när man diskuterar hans roll som sakkunnig för rättsfall.

Söndag

Musikhjälpen fick in 28,4 miljoner

Klockan 20:30 i går, söndag 15 december, släpptes Musikhjälpens programledare Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor och Emma Knyckare ut ur glasburen på Gustaf Adolfs torg i Göteborg. Under de sex dygn trion direktsänt har 28 426 046  kronor samlats in till kampen för alla tjejers rätt att överleva sin graviditet och den totala siffran för initiativ och engagemang landade på 180 000. Den mest önskade artisten var Håkan Hellström och den mest önskade låten var "Kärleksvisan" med Sarah Dawn Finer.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev