Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Svend Dahl tar över Liberala Nyhetsbyrån

Publicerad: 21 november 2012, 08:57

Svend Dahl.

Foto: Jashar Ghavampour.

Svend Dahl, doktor i statsvetenskap och tidigare ledarskribent på Expressen och Svenska Dagbladet, tillträder i januari som chef på Liberala Nyhetsbyrån.


Svend Dahl är doktor i statsvetenskap vid Stockholms universitet och har  skrivit på Expressens och Svenska Dagbladets ledarsidor och i  tidskrifterna Smedjan och Neo, Borås Tidning och Svensk tidskrift.

Han har även skrivit krönikor för Liberala Nyhetsbyrån.

– Jag har haft förmånen att som krönikör följa LNB:s verksamhet det  senaste året, och jag tror att företaget har en mycket viktig roll att  fylla, både för de lokala ledarsidorna och för liberal opinionsbildning i  stort. Vi ska lyfta de lokala och regionala perspektiven, samtidigt som  vi från vår redaktion i centrala Stockholm kan ta ett grepp på de  nationella politiska frågor som berör våra läsare i såväl Trelleborg som  Skellefteå, säger Svend Dahl i en kommentar.

Ulrika Stuart Hamilton, styrelseordförande Liberala Nyhetsbyrån:

– Styrelsen är mycket nöjd med att ha rekryterat Svend Dahl till ny  LNB-chef. Vi är övertygade om att Svend, som redan är en etablerad röst i  det offentliga samtalet, också kan bidra till att höja  opinionsmaterialets profil och göra ledarsidorna än mer angelägna.

Ida Thulin, Liberala Nyhetsbyråns nuvarande chef, går i januari vidare till en tjänst som biträdande presschef på Systembolaget.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.