Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Svennis krävde femsiffrigt "

Publicerad: 23 juli 2009, 08:11

Sven-Göran Erikssons agent dementerar kraftfullt att Eriksson krävde femsiffrigt belopp för att sitta i EM-soffan hos TV4. Men Wenström kontrar än en gång: – Svennis var aldrig EM-gäst, så agent Sternmarker har ju helt rätt när han påpekar att Eriksson inte har fått betalt för att sätta sig i en tevestudio.


Ämnen i artikeln:

Ola WenströmViasatTV4

Ola Wenström.

Det är i samband med en den överraskande nyheten om att Sven-Göran Eriksson återvänder till England för att bli sportchef för division 4-laget Notts County som Viasats Ola Wenström kommenterat beslutet på sin blogg på Nyheter 24.

Wenström beskriver Sven-Göran Eriksson som långt mer affärsmässigt smart person än den bild som han ger sken av, väl medveten om sitt marknadsvärde efter snart 30 års tjänst på proffsfotbollens absoluta toppnivå.
Samtidigt som han söker sportsliga utmaningar som tränare har Sven-Göran Eriksson inte för avsikt att devalvera sitt eget värde.

Ola Wenström var själv programledare i EM-studion i TV4 förra sommaren. Kort senare meddelade han sin egen övergång till Viasat.
Wenström skriver i bloggen:
”Utmaningen, få andra attraktiva alternativ – och så pengarna. Tre anledningar till att Sven-Göran Eriksson nu plötsligt sitter på en stol just intill Robin Hood-skogen. Han var i alla fall den ende som krävde ett femsiffrigt belopp bara för att, i så fall, titta in som gäst i EM-studion förra sommaren.”

I går kväll gick Sven-Göran Erikssons agent, Lars Sternmarker, i Sportbladet ut med en kraftfull dementi till påståendet om att Eriksson skulle ha begärt ett femsiffrigt belopp för att ställa upp .
–Det är ren och skär lögn, säger han till Sportbladet.
Enligt Sternmarker var bristen på tid orsaken till att Eriksson inte ställde upp.

I dag gör Wenström ett nytt blogginlägg. Dels för att förtydliga sina ståndpunkter i förra inlägget, dels för att än en gång understryka beloppets riktighet.  
”Till sist, i alla fall för stunden: Svennis var aldrig EM-gäst, så agent Sternmarker har ju helt rätt när han påpekar att Eriksson inte har fått betalt för att sätta sig i en tevestudio. ”

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

Ola WenströmViasatTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.