Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Svensk auktionssajt i samarbete med The Telegraph

Publicerad: 4 oktober 2013, 07:36

Christopher Barnekow och Pontus Silfverstolpe.

Foto: Resumé.

UPPDATERAD Auktionssajten Barnebys affärsidé går ut på att vara ett Hemnet för auktioner. Christopher Barnekow, som är medgrundare av reklambyrån Smith och tidningen Rodeo och Antikdeckarna-profilen, Pontus Silfverstolpe, driver Barnebys, som har cirka 270 000 unika besökare per månad. Bolaget har nu inlett ett samarbete med den brittiska dagstidningen The Telegraph, som har 60 miljoner läsare.


Ämnen i artikeln:

The Telegraph

Christopher Barnekow, inte att förväxla med sin namne tillika SVT-profilen Christoffer Barnekow, är medgrundare av reklambyrån Smith och var också medgrundare av tidningen Rodeo

Han driver Barnebys ihop med Pontus Silfverstolpe, som är är antikexpert och bland annat ledde TV4-programmet Antikdeckarna.

Barnebys fungerar som ett Hemnet fast inom auktionsområdet och har cirka 270 000 unika besökare per månad – och totalt 400 000 besökare.

Affärsmodellen går ut på att ta betalt per klick samt att locka annonsörer.

Barnebys inleder nu ett samarbete med den brittiska dagstidningen The Telegraph, som har 60 miljoner läsare.
– Det här är ett led i vår internationella lansering och vi kommer att ha en strategi där vi samarbetar med relevanta medier, säger Christopher Barnekow.

Rent praktiskt innebär samarbetet att läsarna kommer i kontakt med sajten och dess annonsörer i och med att Barnebys blir integrerat som en widget i relevanta delar av The Telegraph.

– The Telegraph, med sin kombination av kvalitet och integritet, är perfekt för Barnebys målgrupp. Inte minst med tanke på att man är en global aktör, säger Christopher Barnekow.

Barnebys kommer även lansera sajten i Tyskland och USA i höst.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

The Telegraph

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.