Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Svensk byrå stoppar Amazon

Publicerad: 14 april 2014, 05:44

Amazon stöter på patrull i Sverige.

En svensk formgivare sätter käppar i hjulet för Amazons Sverige-etablering, hårda ord mellan Stampen-profiler, och H&M förbereder marknadsföringsinsater för designsamarbetet med Alexander Wang. Det är några av nyheterna i Helgsvepet.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Hård ordväxling på GP
Lars Hjörne
, politisk chefredaktör och stor ägare i kriskoncernen Stampen, slår tillbaka mot den egna kulturchefen Gabriel Byström som kritiserat Hjörne för att Stampens okontrollerade expansionslust drabbar journalistiken.
”Det är att skriva matchreferat i halvtid, för matchen öär långt ifrån över, kontrar Hjörne.

Svensk byrå stoppar Amazon
Näthandelsjätten Amazon har stött på patrull med sin planerade etablering i Sverige. Domännamnet Amazon.se är upptaget – det innehas av den svenska reklambyrån Amazon AB på Östermalm i Stockholm , uppger Internetworld. Amazon vill köpa den svenska domänen som registrerades 1997. Domänen används inte aktivt av reklambyrån i nuläget. Ändå har ägaren – en kvinnlig formgivare – hittills nobbat Amazons erbjudanden.

Kinnevik tar upp kampen mot Ikea
Dagens Industri skriver om Stenbeck-sfärens maktbolag Kinnevik som nu även satsar på möbler i e-handeln, med två bolag som omsätter nära 2 miljarder kronor. Kinnevik menar att man är rätt ute och att de traditionella möbelföretagens kunder allt mer handlar via nätet, skriver DI.

Terese Cristiansson vann Frilanspriset

Terese Cristiansson vann Poppius-utmärkelsen Frilanspriset på fredagseftermiddagen. Hon är frilansreporter för Expressen, TV4, Fokus och DI Weekend
Motiveringen till Frilanspriset lyder: "Terese Cristiansson har som första svenska journalist levt tillsammans med talibanerna och hon fortsätter oförtrutet sin bevakning av Afghanistan och andra konfliktområden. Med sin lätta penna har hon lyft utrikesjournalistiken till nya höjder och hon är ett föredöme för de frilansar som drömmer om ett liv som utrikeskorrespondent".

Wang för H&M
H&M har ingått ett avtal med New York-baserade Alexander Wang för kedjans nästa stora designsamarbete. I november lanseras  gästkollektionen med dam- och  herrkläder i butiker globalt. Det är första gången som H&M  samarbetar med en amerikansk designer, enligt ett pressmeddelande, som citeras flitigt i media.

Norsk presstödsdebatt
Norges kulturminister Thorhild  Widvey står fast vid sitt förslag om att införa ett presstödstak på 40 miljoner norska kronor per mediehus. Debatten är igång – oppositionen vill kunna ge mer pengar än så för medier i knipa, skriver Kampanje.com.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.