Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Svensk Damtidning värvar från Expressen

Publicerad: 12 september 2013, 08:41

Johanna Schreiber.

Foto: Jens L'Estrade.

Svensk Damtidning knycker reportern Johanna Schreiber från Expressen. – Johanna utmärkte sig i somras när hon var London-korre och skrev om The Royal baby. Jag läste hennes artiklar med nöje, säger chefredaktören Karin Lennmor till Resumé.


Ämnen i artikeln:

ExpressenSvensk Damtidning

Johanna Schreiber började sin bana på Solo. Hon har även varit på Frida, GT och senast på Expressen där hon varit nyhetsreporter på webben och under sommaren tidningens London-korrespondent. Hon har även ghett ut boken Carlstensveckan, och nu skriver hon en uppföljare.

Nu går Johanna Schreiber över till svensk Damtidning. Hon har fått blodad tand när det gäller hovbevakning.

–      Det här känns väldigt roligt – jag är stolt över att få komma till Svensk Damtidning – det är en tidning som betyder väldigt mycket för många och som är ledande på kunganyheter, säger Johanna Schreiber till Resumé.

–      När jag var London-korre i somras tyckte Karin (Lennmor) att jag gjorde ett bra jobb med rapporteringen om Royal baby, och jag bevakade också prinsessan Madeleines och Chris O'Neills vistelse i Schweiz.

Karin Lennmor förklarar att Svensk Damtidning förstärker på reportersidan eftersom tidningen går "väldigt bra" just nu.

–      Vi har har legat på 14 000 ex över  upplageprognosen hela sommaren. Det har varit en händelserik period med bland annat prinsessan Madeleines bröllop. På stranden läser folk fortfarande papperstidningen, säger Karin Lennmor, som ser ljust på framtiden trots att snittåldern på lösnummerköparna är 45 år och 50 plus för prenumeranter.

– Vi går lite mot strömmen. När andra faller fritt ökar vi i upplaga och vi satsar även mycket på sajten och har en pdf-tidning på gång.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

ExpressenSvensk Damtidning

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.