Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Svensk Damtidnings chefredaktör: Jag är smygrepublikan

Publicerad: 7 januari 2016, 09:26

Till vardags skriver Karin Lennmor om kungahuset. Vad hon tycker privat är en annan femma.

Foto: Andreas Rågsjö Thorell.

Kan man driva en rojalistisk tidning och samtidigt föredra ett republikanskt statsskick? Inga problem, enligt Svensk Damtidnings chefredaktör Karin Lennmor. – En vegetarian kan säkert också jobba i ICA:s köttdisk, säger hon i P1 Morgon.


Ämnen i artikeln:

Karin LennmorHovetHelle KleinSvensk Damtidning

Igår berättade Resumé om den oväntade alliansen mellan Svensk Damtidning och Dagens Arbete. I morse var de båda chefredaktörerna Karin Lennmor och Helle Klein inbjudna till Sveriges Radio för att berätta mer om deras vänskap och kommande samarbeten. Bland annat planerna på att starta en gemensam podcast.
– Det behövs lite fler drottningar och färre kungar som kommenterar det som händer i medievärlden, säger Helle Klein i P1 Morgon.

Podden blir också ett sätt att nyansera berättelsen om mediernas kris.
– Tidskriftssverige befinner sig i en spännande situation i dag. Dagspressen har en superkris, men vi är ju nördar och experter på våra områden. Det här nörderiet kan stärka oss när vi gör oväntade samarbeten. Det borde medieutredaren Anette Novak tänka på, enligt Klein.

– Krisvindarna har blåst över i vår genre. Titta exempelvis på den amerikanska tidskriftsbranschen som lyfter nu. Jag tror att man behöver lite mer positiv input. Allt är inte nattsvart 2016, slår Karin Lennmor fast.

Svensk Damtidnings chefredaktör bjöd också på ett oväntat besked i radion.
– Professionellt är jag naturligtvis rojalist, men om jag inte jobbade på Svensk Damtidning skulle jag nog också vara republikan, säger hon.

SR: Varför det?
– Jag tycker att kungadömet gör ett fantastiskt jobb, och de är mitt levebröd. Var mina politiska ståndpunkter ligger är helt utanför min yrkesroll.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.