Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration
Media
Publicerad: 7 juni 2012, 12:56
En av Sveriges kanske hetaste fotbollsspelare John Guidetti missar fotbolls-EM efter han har ätit holländsk kyckling. Svensk Fågel är inte sent att utnyttja tillfället:
– Vi vill visa att det är skillnad på kyckling och kyckling, säger Maria Donis, vd på Svensk Fågel.
Så går det när man inte väljer svensk kyckling. Så lyder rubriken på ett pressmeddelande från Svensk Fågel.
Bakgrunden är att den kommande storstjärnan John Guidetti blivit sjuk och får ställa in fotbolls-EM efter ha att ätit dålig kyckling.
Svensk Fågel hänvisar bland annat till att John Guidetti i samband med en extrainkallad presskonferens meddelat att han: "kommer att steka kycklingen ordentlig till VM 2014. Det kan jag lova er."
Svensk Fågel menar att liknande fall sker allt oftare i Sverige i och med att såväl konsumenter som restauranger och storköp köper alltmer importerad kyckling, vilket inte uppfyller de kvalitetskrav som Svensk Fågels medlemmar har på sina produkter.
Här anser Svensk Fågel att om man köper produkter med deras märkning kan man försäkra sig om att kycklingen är: "kläckt, uppfödd och förädlad i Sverige:
– Det finns skäl till att välja svensk kyckling eftersom att den håller hög kvalitet så det var lite av bakgrund mot det som vi gick ut med pressmeddelandet, men samtidigt såklart med glimten i ögat, säger Maria Donis, vd på Svensk Fågel.
Svensk Fågel hävdar också att importerade kycklingar från Thailand och Europa inte kommer i närheten av den standard som svenska kycklingar håller idag:
– På samma sätt som när det skrivs om salmonella i kyckling är det viktigt att det nämns var den kommer ifrån eftersom Sverige producerar salmonellafri kyckling. Så vi vinner inte bara EM utan också VM i kycklingkvalitet, säger Maria Donis.
Karl-Johan Byttner