Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Svensk Fågels Guidetti-kupp

Publicerad: 7 juni 2012, 12:56

En av Sveriges kanske hetaste fotbollsspelare John Guidetti missar fotbolls-EM efter han har ätit holländsk kyckling. Svensk Fågel är inte sent att utnyttja tillfället:
– Vi vill visa att det är skillnad på kyckling och kyckling, säger Maria Donis, vd på Svensk Fågel.


Så går det när man inte väljer svensk kyckling. Så lyder rubriken på ett pressmeddelande från Svensk Fågel.

Bakgrunden  är att den kommande storstjärnan John Guidetti blivit sjuk och får  ställa in fotbolls-EM efter ha att ätit dålig kyckling.

Svensk  Fågel hänvisar bland annat till att John Guidetti i samband med en  extrainkallad presskonferens meddelat att han: "kommer att steka  kycklingen ordentlig till VM 2014. Det kan jag lova er."

Svensk  Fågel menar att liknande fall sker allt oftare i Sverige i och med att  såväl konsumenter som restauranger och storköp köper alltmer importerad  kyckling, vilket inte uppfyller de kvalitetskrav som Svensk Fågels  medlemmar har på sina produkter.

Här anser Svensk Fågel att om man  köper produkter med deras märkning kan man försäkra sig om att  kycklingen är: "kläckt, uppfödd och förädlad i Sverige:
– Det  finns skäl till att välja svensk kyckling eftersom att den håller hög  kvalitet så det var lite av bakgrund mot det som vi gick ut med  pressmeddelandet, men samtidigt såklart med glimten i ögat, säger Maria  Donis, vd på Svensk Fågel.

Svensk Fågel hävdar också att  importerade kycklingar från Thailand och Europa inte kommer i närheten  av den standard som svenska kycklingar håller idag:
– På samma  sätt som när det skrivs om salmonella i kyckling är det viktigt att det  nämns var den kommer ifrån eftersom Sverige producerar salmonellafri  kyckling. Så vi vinner inte bara EM utan också VM i kycklingkvalitet,  säger Maria Donis.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.