Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Svensk regissör ska göra Hollywoodkortfilm

Publicerad: 7 april 2015, 07:15

Twilight "Eclipse"

Den svenska regissören Maja Fernqvist har valts ut att regissera en Hollywood-kortfilm. Filmskapandet ska utgå från en av karaktärerna från "The Twilight Saga".


Ämnen i artikeln:

MotherDroga5

Initiativtagare är Stephenie Meyer, författare till fantasybokserien Twilight, och organisationen "Women in Film". Med initiativet vill man lyfta fram nästa generation av kvinnliga regissörer.

Maja Fernqvist och fem andra regissörer har valts ut bland 150 som lämnat bidrag. De fem utvalda regissörerna får en budget på $50,000, projektet finansieras av Lionsgate. Filmskaparna har redan satt igång med arbetet och kortfilmerna ska vara klara redan till början av sommaren och kommer att premiärvisas på Facebook.

Sedan tio år tillbaka bor och arbetar Maja Fernqvist i New York. Hon har bland annat varit på reklambyråer som Mother, BBH NY och Droga5. De senaste åren har hon dock ägnat sig åt filmskapande. Maja Fernqvist är grundare av Boy&Bell.

Se "The Storytellers: New Voices of the Twilight Saga" här:

Linnéa Kihlström

Ämnen i artikeln:

MotherDroga5

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.