Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Svensk sci fi-komedi crowdfundar finansiering

Publicerad: 17 juni 2013, 07:58

När Malmö-baserade regissörsduon André Hedetoft och Andreas Climent inte lyckades få finansiering till sin tidsrese-komedi Double Trouble, vände de sig direkt till publiken för att få ihop tillräckligt med pengar för att kunna filma i sommar


Efter bara några dagar har de redan fått ihop 50% av sitt mål och i veckan tar de crowdfundingen ut från nätet och in i verkligheten.

Förutom crowdfundingen på nätet där publiken är med och finansierar filmen i utbyte mot allt från signerad poster, exklusiv förhandsvisning eller att faktiskt själv få vara med i filmen som statist så tar nu regissörsduon konceptet vidare ut från nätet och in i verkligheten. På tisdag står filmskaparna i Västra Hamnen i Malmö där folk kommer kunna få ett foto på sig själv och sina tidsresande-kloner i utbyte mot valfri donation till filmen.

André Hedetofts och Andreas Climents film handlar om en blyg kille som missar chansen att prata med sin drömtjej. När han snubblar över en mystisk klocka som kan vrida tillbaka tiden får han en andra chans, men tvingas nu bokstavligt talat slåss mot sig själv för att förändra sin framtid.

Mer att läsa om projektet och en introduktionsvideo finns på Kickstarter 

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.