Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Svenska Bostäder förlorar mot journalist om Husbyfilm

Publicerad: 10 juli 2014, 08:02

En SVT-journalist fick avslag på sin begäran att ta del av Svenska Bostäders övervakningsfilm från Husby. Nu har Kammarätten beslutat att Svenska Bostäder inte hade stöd att avvisa journalistens begäran.


Ämnen i artikeln:

HusbyKammarrättenSVT

SVT-journalisten ville ha tillgång till övervakningsbilderna från Oslogatan 14 i Husby den 13 maj förra året – upploppen i Husby bröt ut den 19 maj då ungdomar satte 100 fordon i brand och många menar att upploppen startade på grund av polisens dödsskjutning av en knivbeväpnad man en vecka tidigare.

SVT-journalisten fick avslag av Svenska Bostäder och man hänvisade till sekretess, men journalisten gav sig inte utan inkom med en ny begäran och fick återigen avslag på att få ut filmen i avidentifierad form.

Nu står det alltså klart att Kammarätten anser att Svenska Bostäder har agerat fel och målet skickas tillbaka till Svenska Bostäder för en ny prövning.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

HusbyKammarrättenSVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News