måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Svenska Dagbladet berättar om tystnaden

Publicerad: 3 november 2010, 13:54

Kvällstidningarna driver i vanlig ordning på rapporteringen kring skandalboken ”Den motvillige monarken”. Mest återhållsamma har Svenska Dagbladet varit men chefredaktör Lena K Samuelsson förnekar att ett publicistiskt beslut ligger bakom. – Vi skriver om boken i morgondagens tidning så möjligtvis kan vi anklagas för senfärdighet, säger hon till Resume.se.

Ämnen i artikeln:

Den motvillige monarken

OG

Ove Gustafsson


Lena K Samuelsson lovar publiceringar kring kungaboken i morgon Foto: Erik Esbjörnsson

På ondagsmorgonen släppte kvällstidningarna på bromsen kring boken ”Den motvillige monarken”.
Expressen skrev sex sidor och Aftonbladet tretton. Dagens Nyheter har valt att fokusera på medförfattaren Tove Meyers problem med sin arbetsgivare Sveriges Radio.

Svenska Dagbladet har hittills inte skrivit om boken eller händelser med koppling till den förutom ett TT-telegram på SvD.se i slutet av september.

– Vi vill inte skriva på andrahandsuppgifter. Vi har velat gå igenom boken själva och det håller vi nu på med. Det finns inget beslut att inte skriva om den, säger Lena K Samuelsson.

Tidningen kommer publicera artiklar om boken på torsdag, samma dag som den ges ut.

– Själva innehållet i boken är inte normalt Svenska Dagbladets genre, men det är intressant att se hur gränserna flyttas och hur förlagen resonerar. Det kommer bli vår infallsvinkel. Det är kulturredaktionen som kommer skriva om den.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev