Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Svenska Dagbladets debattblunder

Publicerad: 22 augusti 2014, 11:56

Andreas Fejes debattinlägg publicerades i går kväll

Professor Andreas Fejes kritiserade Jan Björklunds förslag om betyg från årskurs fyra i ett debattinlägg på SvD. Ingenstans i artikel framkommer det att debattören även är kommunpolitiker för S i Linköping. En omständighet som SvD inte kände till.


Ämnen i artikeln:

Jan BjörklundVal 2014SvDSvenska DagbladetFolkpartietSocialdemokraterna

Brännpunkt i SvD skriver Andreas Fejes ett kritiskt inlägg mot Jan Björklunds förslag om betyg i årskurs 4 under titeln professor i vuxenpedagogik.

Debattartikeln har blivit flitigt omdebatterad på sociala medier, men ingenstans i texten framgår det att Andreas Fejes är kommunpolitiker för Socialdemokraterna i Linköping och har varit involverad i valrörelsen.

SvD:s debattredaktörer kände nämligen inte till hans politiska uppdrag.

– Vi visste inte om det här och fick in debattartikeln väldigt sent innan pressläggning, säger Carina Stensson redaktör för SvD Debatt till Resumé.

SvD kommer inte att lägga till Andreas Fejes politiska hemvist.

– Han skriver i egenskap av professor och kritiserar i första hand Martin Ingvar. Därför kommer vi inte att ändra uppgifterna. Normalt sett försöker vi vara så tydliga som möjligt. Huruvida vi lägger till uppgifter i efterhand diskuteras i varje enskilt fall.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.