Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Svenska journalisters lösenord med i stor läcka

Publicerad: 22 november 2016, 07:03

Foto: Mostphotos

Uppgifter från medarbetare på de största svenska medierna finns med i stor granksning, "Allt för Sverige" vinner Emmy och Instagram fortsätter att härma Snapchat. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

InstagramFacebookSVTSnapchat

Svenska journalisters lösenord med i stor läcka
I dag avslöjar SVT att tio miljoner svenska kontons lösenord är läckta på nätet. Bland dessa finns journalister på samtliga stora medieföretag. Här är några exempel:

svt.se - 932 träffar
sverigesradio.se, sr.se - 644
aftonbladet.se - 367
expressen.se - 206
svd.se - 195
dn.se - 262.

SVT har använt sig av den tidigare "superhackern" Dan Egerstad för att få fram alla inloggningsuppgifter från olika ljusskygga forum och sidor på nätet. Uppgifterna kommer från LinkedIn, Dropbox, Yahoo och nu senast Biljettnu, men även mindre svenska filmsajter, livsstilssajter, träningssajter och spelsajter.

Kolla om din mejladress finns med i läckan här.

Instagram härmar Snapchat – igen
Nu börjar Instagram med en funktion där användarna kan skicka direktmeddelanden till andra personer som sedan försvinner. Snarlikt hur det fungerar på Snapchat, med andra ord. Tidigare under hösten började Instagram även med en story-funktion som i princip är kopierad av Snapchats.
I den nya uppdateringen av Instragram som nu rullas ut lanseras också livevideo som ny fuktion, skriver bland annat Recode.

"Allt för Sverige" vinner Emmy
SVT-serien "Allt för Sverige" vinner internationella Emmy-priset i kategorin Non-Scripted Entertianment på en gala i New York.
– Vi är väldigt, väldigt glada och stolta. Det betyder att vi från Sverige kan göra tv i absolut världsklass, att vi kan göra program som har utsetts till världens bästa, säger SVT:s vd Hanna Stjärne till TT.

NBC Universal pumpar in mer pengar i Buzzfeed
Tv-jätten satsar ytterligare 200 miljoner dollar (drygt 1,8 miljarder kronor) i Buzzfeed, rapporterar Techcrunch. Förra året investerade de lika mycket i den snabbväxande mediestartupen. Framöver kommer de att samordna sin annonsförsäljning och produktion av rörlig bild.

VR-glasögon årets julklapp
2016 års julklapp är VR-glasögonen, meddelar handelns undersökningsföretag HUI Research.
"Vi lever i den digitala tidsåldern med ständigt ny teknik samtidigt som vi lever i ett upplevelsesamhälle där vi förväntar oss mervärden och förstärkta upplevelser", lyder en del av motiveringen till årets val enligt TT.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.