Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Svenska kyrkans annons stoppad av VLT

Publicerad: 19 december 2007, 11:13

Svenska kyrkan flyttar annonserna från VLT till gratistidningen Västerås Tidning.
Nu har en annons med information om flytten stoppats av VLT.
– Jag är förvånad, säger Pia Strand Runsten, kommunikatör på Svenska kyrkan i Västerås.


Från och med årsskiftet flyttar Svenska kyrkan i Västerås sina gudstjänstannonser från VLT till gratistidningen Västerås Tidning. Enligt Pia Strand Runsten finns det såväl demokratiska som ekonomiska skäl till bytet av tidning.

– Vi får en större spridning genom att annonsera i en gratistidning, den har man tillgång till på ett annat sätt. Vi tycker inte att man ska behöva prenumerera på en tidning för att få tillgång till informationen – den ska finnas tillgänglig för dem som vill ha den. På det här sättet syns vi bättre, säger hon.

Svenska kyrkan har betalat runt en miljon kronor per år för gudstjänstannonserna i VLT.

Hur mycket billigare blir det hos Västerås Tidning?
– Vi får mer för pengarna där.

När Svenska kyrkan tidigare i veckan ville upplysa VLT:s läsare om att gudstjänstannonserna i fortsättningen kommer att finnas i Västerås Tidning blev annonsen med informationen stoppad – VLT ville inte ta in den.

–  Jag är förvånad. Det är ändå en information till kyrkobesökare i Västerås som kan bli brydda när de upptäcker att gudstjänstannonserna inte längre finns i VLT, säger Pia Strand Runsten.

– Jag har sökt försäljningsdirektören på VLT. Jag vet inte vad de har för grund för beslutet att inte ta in annonsen. Jag antar att det är väl underbyggt.

Hur ser du på att de inte tar in annonsen?
– Det är olyckligt för våra kyrkobesökare att det blir en lucka i informationen.

Resume.se har förgäves sökt VLT:s försäljningsdirektör Jakob Rynler.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.